Oslo Myntgalleri

Selv om firmaet har en kort historie har de som jobber her lang erfaring i myntbransjen. Oslo Myntgalleri ble medlem av IAPN (International Association of Professional Numismatists) i mai 2016 som eneste mynthandel i Norge.

Våre spesialområder foruten norske mynter er andre skandinaviske mynter, antikke mynter, europeiske mynter samt gullmynter fra hele verden. Medaljer og sedler er også områder hvor vi besitter stor kunnskap.

Ved siden av auksjonsvirkomhet har vi et stort varelager med et bredt utvalg av mynter, medaljer, sedler og numismatisk litteratur, til salgs i vår butikk plassert i Oslo sentrum.

Oslo Myntgalleri er og skal være en tradisjonell mynthandel med et stort varelager for salg over disk og vi er således alltid interessert i å kjøpe enkeltmynter og samlinger mot kontant oppgjør.

Vi har en stor internasjonal kontaktflate om du søker spesielle mynter.

Ansatte

Gunnar Thesen
Gunnar Thesen
Gunnar Thesen som er daglig leder har over 40 års erfaring som mynthandler og har drevet med mynter i nærmere 60 år. I sine år i myntbransjen har han bygget opp og solgt mange av Norges største og viktigste myntsamlinger. Han var blant annet ansvarlig for oppbyggingen og senere salget av den romerske gullmyntsamlingen til Christen Sveaas. Den største samlingen omsatt noen gang. I tillegg har han vært forfatter av en mengde viktige priskataloger over norske mynter som er utkommet de siste 35 år.
Dasa Stankova
Dasa Stankova
Dasa Stankova er ansvarlig for nettbutikken og fotografering av objekter.
Øyvind Rykke
Øyvind Rykke
Lars Erik Høitomt
Lars Erik Høitomt
Lars Erik Høitomt er ansatt som mynthandler fra 1.april 2020. Han har samlet mynter i over 7 år og hans spesialområde er antikke mynter.
Eirik Myge
Eirik Myge
Eirik Myge er avdelingsleder ved vår avdeling i Haugesund, og har ansvaret for vår avdeling på Vestlandet.
Arne Riise
Arne Riise
Styreformann er Arne Riise som har samlet mynter i over 40 år.
Olaf Harald Furre
Olaf Harald Furre
Olaf Harald Furre er en av de største myntsamlere i Norden gjennom tidene og har stort internasjonalt kontaktnett.
Lars Birger Larson
Lars Birger Larson
Milena Pavlickova
Milena Pavlickova